Results 1 to 10 of 10

Thread: Liftgate Issue

  1. #1
    Gen-1 Kodo Design 👌 ColoradoDriver's Avatar
    Donated: $5

    2014 CX-5 Touring AWD

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Denver, Colo-fornia
    Posts
    5,384

    Liftgate Issue

    Ok, so mine is a 2014 meaning I don't have any fancy button on my fob to open the liftgate, or anything special like that.

    Twice this past week, I went to open my liftgate (little button on the liftgate), and both times it wouldn't open. I then pulled my fob out, hit the unlock twice just to make sure everything was unlocked, still wouldn't open. I then went to the driver's door and unlocked from there for shits and giggles and tried again, still wouldn't open.

    Then the next day I tried it and it opened just fine.

    Then it didn't open a second time on Saturday.

    Tried it again yesterday, and it once again worked.

    Any ideas?
    2014 CX-5 Touring AWD 2.5L | Jet Black Mica - 87k miles
    01/2013 build | 4/20/2013 delivery

  2. #2
    Registered Member CX-5um's Avatar

    13' CX-5 and 16' Mazda6 both Touring w/Tech/Bose

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Glendale, AZ
    Posts
    3,324
    Have you tried....ahem...lubing it? LOL

  3. #3
    Gen-1 Kodo Design 👌 ColoradoDriver's Avatar
    Donated: $5

    2014 CX-5 Touring AWD

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Denver, Colo-fornia
    Posts
    5,384
    Quote Originally Posted by CX-5um View Post
    Have you tried....ahem...lubing it? LOL
    What parts do you lube?
    Sigs are visible only in your first post on a page. To change your thread display preferences, click here and enable 'Always Show Signature'.

  4. #4
    Banned Chris_Top_Her's Avatar
    Donated: $45
    CX Moderator

    '15 CX-5 Miata GT AWD w/Tech 2.5L

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    San Antonio TX
    Posts
    6,342
    Latch and bar maybe?

  5. #5
    Gen-1 Kodo Design 👌 ColoradoDriver's Avatar
    Donated: $5

    2014 CX-5 Touring AWD

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Denver, Colo-fornia
    Posts
    5,384
    Quote Originally Posted by Chris_Top_Her View Post
    Latch and bar maybe?
    Will give it a try. Wasn't sure if the issue was it was stuck, or the button wasn't working.

    I'll try the lube and see if it keeps happening.
    Sigs are visible only in your first post on a page. To change your thread display preferences, click here and enable 'Always Show Signature'.

  6. #6
    Registered Member


    Join Date
    May 2013
    Location
    South Texas, USA
    Posts
    90
    Had the same thing...see other thread. Turned out that water was getting inside the liftgate from a torn gasket around the liftgate wiper shaft and corroding/shorting out the switch. Have you had any rain right before it started to flake out?
    Bill

  7. #7
    Gen-1 Kodo Design 👌 ColoradoDriver's Avatar
    Donated: $5

    2014 CX-5 Touring AWD

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Denver, Colo-fornia
    Posts
    5,384
    Quote Originally Posted by SA Bill View Post
    Had the same thing...see other thread. Turned out that water was getting inside the liftgate from a torn gasket around the liftgate wiper shaft and corroding/shorting out the switch. Have you had any rain right before it started to flake out?
    Bill
    Little bit here and there. Nothing crazy and it stays garaged overnight. Car wash once a week, maybe once every couple weeks. My garage isn't sealed up very well and I always find a fine layer of dust/dirt over the car after a couple days of it sitting in the garage.
    Sigs are visible only in your first post on a page. To change your thread display preferences, click here and enable 'Always Show Signature'.

  8. #8
    Registered Member


    Join Date
    May 2013
    Location
    South Texas, USA
    Posts
    90
    Check your gasket around the rear wiper. Certainly a car wash will force water into the liftgate if the gasket is torn.
    Bill

  9. #9
    Registered Member

    2014 CX-5 Grand Touring AWD, Liquid Silver

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    NJ
    Posts
    818
    Had the same issue a while back. I removed the gate actuator and found it had shorted out. I had to pick out the burnt contacts from the switch harness before I installed the new one.

  10. #10
    Gen-1 Kodo Design 👌 ColoradoDriver's Avatar
    Donated: $5

    2014 CX-5 Touring AWD

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Denver, Colo-fornia
    Posts
    5,384
    Quote Originally Posted by Heritage07 View Post
    Had the same issue a while back. I removed the gate actuator and found it had shorted out. I had to pick out the burnt contacts from the switch harness before I installed the new one.
    Interesting. Will certainly take a look, but I've now determined my issue to not be specific to the liftgate. The passenger door and both rear doors aren't unlocking either unless I hit the unlock button about 5 or 6 times.
    Sigs are visible only in your first post on a page. To change your thread display preferences, click here and enable 'Always Show Signature'.

Similar Threads

  1. Programmable Liftgate?
    By jaz88 in forum CX-9 How-To
    Replies: 3
    Last Post: 01-21-2018, 12:41 AM
  2. Power liftgate
    By m8te in forum CX-5 Accessories & Appearance
    Replies: 25
    Last Post: 09-28-2016, 02:24 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 11-09-2015, 12:27 PM
  4. Rear Liftgate Locking Issue?
    By moontom in forum CX-5 General
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2015, 09:28 AM
  5. Power Liftgate When?
    By 737Capt in forum CX-9 General
    Replies: 26
    Last Post: 05-20-2007, 02:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •