Results 1 to 12 of 12

Thread: 2019 Infotainment system Lockups

  1. #1
    Registered Member

    2019 CX9 Grand Touring

    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    2

    2019 Infotainment system Lockups

    We are having issues with the system going to a black screen during CarPlay usage and the system being unusable until the car goes to sleep. Dealer kept it for a week troubleshooting and performing a firmware update. We left the ticket open and took if home to evaluate. Unfortunately it is doing it again.

    To me it seems like a thermal issue but who knows. Anyone else seeing issues?

  2. #2
    Registered Member

    2019 CX9 GT AWD

    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by Etnsandman View Post
    We are having issues with the system going to a black screen during CarPlay usage and the system being unusable until the car goes to sleep. Dealer kept it for a week troubleshooting and performing a firmware update. We left the ticket open and took if home to evaluate. Unfortunately it is doing it again.

    To me it seems like a thermal issue but who knows. Anyone else seeing issues?
    Have not seen it in my 2019, but I've been using Android Auto only.

  3. #3
    Registered Member

    2016 CX-9 GT

    Join Date
    Dec 2016
    Location
    NC
    Posts
    132
    No problems here using Apple CarPlay.

  4. #4
    Registered Member

    2019 CX-9 GT Machine Grey

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Massachusetts
    Posts
    82
    Quote Originally Posted by Etnsandman View Post
    We are having issues with the system going to a black screen during CarPlay usage and the system being unusable until the car goes to sleep. Dealer kept it for a week troubleshooting and performing a firmware update. We left the ticket open and took if home to evaluate. Unfortunately it is doing it again.

    To me it seems like a thermal issue but who knows. Anyone else seeing issues?
    I just started having this issue as well. Do you know what version of software you have?. I have the version ending in .100. To see it go to Settings- system- version. By the way you can reboot the system by holding down mute, back button and NAV at same time in the center console for 10 seconds. This helps to fix mine but it sometimes happens again.

  5. #5
    Registered Member


    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    10
    This just started happening to mine yesterday. 2019 GT CX9. Was driving using CarPlay and noticed the audio started skipping slightly, then 30 seconds later the audio stopped and the Infotainment crashed to the audio selection screen with "Apple CarPlay Failed" displayed at the top. If I disconnected my phone and reconnected it the message repeated itself. I couldn't use CarPlay until restarting my car. The second time it happened it did the same thing except the whole Infotainment system went black like OP described and actually rebooted. I was able to reconnect my iPhone and use it again. It happened again a third time this morning. Got the message, Infotainment rebooted, and had to reconnect the phone to get it working again.

  6. #6
    Registered Member

    2019 CX-9 GT Machine Grey

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Massachusetts
    Posts
    82
    Quote Originally Posted by Gardidien View Post
    This just started happening to mine yesterday. 2019 GT CX9. Was driving using CarPlay and noticed the audio started skipping slightly, then 30 seconds later the audio stopped and the Infotainment crashed to the audio selection screen with "Apple CarPlay Failed" displayed at the top. If I disconnected my phone and reconnected it the message repeated itself. I couldn't use CarPlay until restarting my car. The second time it happened it did the same thing except the whole Infotainment system went black like OP described and actually rebooted. I was able to reconnect my iPhone and use it again. It happened again a third time this morning. Got the message, Infotainment rebooted, and had to reconnect the phone to get it working again.
    What software version do you have?

  7. #7
    Registered Member


    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    10
    70.00.100 NA N

    Just happened to me again.

  8. #8
    Registered Member

    2019 CX-9 GT AWD in Soul Red

    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Wisconsin
    Posts
    90
    For what it's worth, the latest firmware is 70.00.335C. Maybe that can fix your problem. I don't use CarPlay though so it may be a specific bug.

    Also if the screen blacks out and doesn't respond, hold down the Back, Nav, and Mute button to do a reset if the infotainment system.

  9. #9
    Registered Member


    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    10
    Quote Originally Posted by azuzu View Post
    For what it's worth, the latest firmware is 70.00.335C. Maybe that can fix your problem. I don't use CarPlay though so it may be a specific bug.

    Also if the screen blacks out and doesn't respond, hold down the Back, Nav, and Mute button to do a reset if the infotainment system.
    I just updated to 335C over my lunch break so we'll see how it is on my drive home. Good to know about the reset! Thanks!

  10. #10
    Registered Member

    2017 CX-5 GT

    Join Date
    Apr 2017
    Location
    NJ
    Posts
    36
    Quote Originally Posted by Gardidien View Post
    I just updated to 335C over my lunch break so we'll see how it is on my drive home. Good to know about the reset! Thanks!
    Many others in CX-5 forum, Reddit, and facebook having same issues, even with .335 along with Android Auto.
    Some have said that removing the Navigation SD card has helped. I'm going to try this on my way home as it has been happening numerous times for me.

  11. #11
    Registered Member

    2017 CX-5 GT

    Join Date
    Apr 2017
    Location
    NJ
    Posts
    36
    So far, unpairing my iPhone with the cars Bluetooth is working good! Usually see the issues 5-10 minutes into a drive, and just completed 30 min drive without any blips while using CarPlay.

    I tested moving into different apps, using maps and streaming audio, even did a phone call without issue.

  12. #12
    Registered Member

    2019 Mazda CX-9 Signature

    Join Date
    May 2019
    Location
    Toronto, Ontario, Canada
    Posts
    35
    Oh man the infotainment is terrible with android auto. I have the newest update and the system crashed and restarted around 10 times on my way from toronto to fort Lauderdale. The audio starts to become intermittent and then the display goes blank. It automatically restarts afterwards, but it's quite annoying. It happens often. The system is also very slow in general. Sometimes its quick to boot to the disclaimer screen and sometimes it's a black screen for awhile. Definitely the worst infotainment system I have experienced. My previous 2016 mazda cx-3 was much better. I'm sure its just a software issue.

Similar Threads

  1. 2019 Traffic on infotainment
    By CSI007 in forum CX-5 General
    Replies: 20
    Last Post: 01-25-2019, 03:44 PM
  2. For those complaining about our infotainment system
    By shadonoz in forum CX-5 Infotainment
    Replies: 59
    Last Post: 05-05-2018, 07:51 AM
  3. Infotainment system
    By Bgf150xlt in forum CX-5 Infotainment
    Replies: 18
    Last Post: 09-20-2017, 12:23 PM
  4. Infotainment system reset
    By beb08 in forum CX-5 General
    Replies: 7
    Last Post: 01-08-2016, 08:29 PM
  5. Infotainment System
    By taylorwmj in forum Mazda3 Infotainment
    Replies: 8
    Last Post: 10-16-2013, 08:12 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •