Results 1 to 5 of 5

Thread: Rear Speakers Stopped Working

  1. #1
    Registered Member

    2014 CX5 Sport Nav (GT) MT 2.2D 150ps

    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Norfolk, UK
    Posts
    61

    Rear Speakers Stopped Working

    I noticed yesterday that thereís no sound coming from the rear door or D-pillar speakers of my 2014 CX-5 with Bose.
    Iíve been running different speakers in almost every position for some time without issue, and recently installed a Sony XAV-AX100 which was also working very nicely.
    The setup is that the Sony feeds the factory Bose amp via itís pre (line) out connections, in the rear doors I have Polk Db652s, and JBL GTO329s in the D-pillars.
    I realise that thereís an impedance mismatch between the Bose speakers and the ones I have installed, so Iím leaning towards this causing a fault with the amp ☹️

    I havenít done any testing yet but will test the outputs from the Sony first. Just wanted to ask here if one else has had issues with their custom setups running through the Bose amplifier?
    Thanks!
    2014 CX-5 Sport (GT) Nav 2.2D 150ps 6MT in Soul Red
    OEM Accessories - Front/Rear Underguards, Illuminated Sill Plates, Footwell Lighting, Boot/Trunk Liner, outer/inner sill plates and LED illumination, Front/Rear Mudflaps
    Unofficial Mods - H&R Wheel Spacers, Red LED Ambient Lighting (Overhead/Front Console), Kicker Front 3.5" Speakers, JBL Rear 3.5" Speakers, Gloss Black Front Vent Trims, Leather Handbrake/Gearlever Gaiters and Armrest Cover, Red Door Piping, Folding Cupholder, LED Interior/Exterior Lighting, Window Switch Chrome Strips, Exhaust Tips

  2. #2
    Registrierte Benutzer Chris_Top_Her's Avatar
    Donated: $45
    CX Moderator

    '15 CX-5 Miata GT AWD w/Tech 2.5L

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    San Antonio TX
    Posts
    5,859
    Too much Britney Spears.

  3. #3
    Registered Member

    2014 CX5 Sport Nav (GT) MT 2.2D 150ps

    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Norfolk, UK
    Posts
    61
    Quote Originally Posted by Chris_Top_Her View Post
    Too much Britney Spears.
    Oops!... I did it again?

    Actually I managed to fix it, but Iím not sure how. I took the Sony out and checked the connections there, and that got the rear speakers working again.
    Whilst I was there, I wired the corner dash speakers directly to the Sony speaker-level outputs. Iíve got Kicker 41KSC354s there which tend to sound a bit over-the-top with the Bose EQ. Connected straight to the Sony, they sound great and a much nicer balance to the rest of the system
    Sigs are visible only in your first post on a page. To change your thread display preferences, click here and enable 'Always Show Signature'.

  4. #4
    Registered Member tibimakai's Avatar

    2014 Mazda CX-5 Touring

    Join Date
    May 2013
    Location
    Los Angeles-San Dimas, USA
    Posts
    2,534
    Those speakers, can handle the output from the Sony?
    I have managed to blow my 3.5" Polks, and the Polk amp because of these small speakers, could not handle the power from the amp. Repaired the amp myself and get rid of those speakers and all is good now. I only use the Focal Flex components now.

  5. #5
    Registered Member

    2014 CX5 Sport Nav (GT) MT 2.2D 150ps

    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Norfolk, UK
    Posts
    61
    Quote Originally Posted by tibimakai View Post
    Those speakers, can handle the output from the Sony?
    I have managed to blow my 3.5" Polks, and the Polk amp because of these small speakers, could not handle the power from the amp. Repaired the amp myself and get rid of those speakers and all is good now. I only use the Focal Flex components now.
    The Sony is 55w and the Kickers are rated at 50w with 100w max so I would have thought it will be okay as long as I donít keep it too loud (yeah right )
    Sigs are visible only in your first post on a page. To change your thread display preferences, click here and enable 'Always Show Signature'.

Similar Threads

  1. Cx5-2014 Rear Camera stopped working
    By topaction in forum CX-5 Accessories & Appearance
    Replies: 4
    Last Post: 03-29-2018, 10:15 PM
  2. Rear Wiper stopped working just out of warranty
    By BROADBEAN9513 in forum CX-5 Lounge
    Replies: 8
    Last Post: 05-18-2017, 09:53 AM
  3. Some speakers stopped working (HELP!)
    By Matrix in forum Mazdaspeed Protege
    Replies: 4
    Last Post: 04-07-2007, 02:22 PM
  4. Sub and rear 6x9s stopped working :(
    By KerNJiggA in forum Mazdaspeed Protege
    Replies: 34
    Last Post: 07-28-2005, 04:57 PM
  5. rear speakers not working
    By noon in forum Mazda How-To
    Replies: 3
    Last Post: 05-08-2005, 05:32 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •