Results 1 to 3 of 3

Thread: Help with diagnosing non working rear hatch

  1. #1
    Registered Member

    2014 cx5 touring AWD

    Join Date
    Mar 2018
    Location
    NY
    Posts
    9

    Help with diagnosing non working rear hatch

    Hey guys,

    2014 cx5 touring. Hatch stopped opening.

    I unplugged the electronic button after removing the hatch panel and probed the wires together and the hatch still won't open. Wondering if there's anything other way to test to see where the issue is? I am thinking the two wire plug just an open circut and when you press the button you complete the circut and activate the hatch lock to open. I could be wrong though and just want to reach out here to see if I'm missing something. As of now since probing the wires together in the switch connector didn't do anything I'm leaning towards the fact the hatch lock mechanism may have went bad. But any input would be appreciated!

  2. #2
    2008.5 MGM MS3 rsvinylgraphics's Avatar
    Donated: $5


    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Indiana
    Posts
    1,064
    sometimes simply disconnecting the battery for a few minutes will solve issues like this...

  3. #3
    Registered Member

    2014 cx5 touring AWD

    Join Date
    Mar 2018
    Location
    NY
    Posts
    9
    Just tried that with no luck. When you press the button nothing happens, it has only two wires and when they are jumped together nothing happens. So I think it's safe to assume it's something else. My next guess is the latch locking motor. Is there a way to test this motor? I'm trying to find a wiring diagram to supply 12 volt to the connector, or the test voltage at it's wiring to try and diagnose further

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 05-14-2013, 10:46 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 08-12-2012, 03:29 PM
  3. Rear Hatch!
    By roidz69 in forum Protege5
    Replies: 13
    Last Post: 09-05-2011, 09:07 PM
  4. Can Anyone Please Help Diagnosing Rear End Noise ?
    By acenick99 in forum Mazda6 Engine & Transmission
    Replies: 10
    Last Post: 06-14-2009, 02:11 AM
  5. Cargo light not working with hatch
    By cx9er in forum CX-9 Infotainment
    Replies: 16
    Last Post: 04-11-2008, 07:57 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •