Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 91 to 100 of 100

Thread: Radar cruise control intermittently disabled below 20mph

  1. #91
    Registered Member

    2018 Mazda CX-5 GT w/ PP

    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Indiana
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by Smalltalker View Post
    I had exactly this issue: Mazda radar control error below 20mph and auto-hold not engaging after a remote start (after market, I think it's a compustar brand), everything works fine if started manually. As I spotted right after the remote starter was installed I was pestering my installer for a fix, which in turn pestered the manufacturer of the remote installer. The remote start manufacturer just released a new firmware, I got it installed today, and I'm happy to report that everything works perfect now: Remote start, unlock the door, open door, engine still running, take over by pressing brake pedal, and drive out as usual with all systems working as expected. Get in contact with your installers and hey could perhaps get it sorted.
    Which one did you have installed?

  2. #92
    Registered Member

    2019 cx-5 signature. 2019 cx-3 awd touring

    Join Date
    Dec 2013
    Location
    NYC
    Posts
    553
    good to know. I plan on installing the COMPUSTAR remote start as well, I'll have to make sure they update it with the latest firmware.
    At least there is a fix...phew!

  3. #93
    Registered Member

    2019 cx-5 signature. 2019 cx-3 awd touring

    Join Date
    Dec 2013
    Location
    NYC
    Posts
    553
    He already responded that he has the remote start installed (non factory)

    "my 18' CX5 with dealer installed (not factory) remote start always causes the warning message, as soon as I turn if off engine it goes away. It seems to be Related to remote start."

    Quote Originally Posted by schmoober View Post
    Do you happen to have a remote start installed? I just had a third lady install one in my 2018 CX-5 and in now getting that same message.

  4. #94
    Registered Member

    2018 Cx-5 GT with Navi/PP

    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Buffalo
    Posts
    2
    Problems started after Automate remote start installed today 9/14/2019 on a new CX-5. I get the TPMS light on or flashing while the car is being warmed up. As soon as I drive off it goes off and stays off, the installer said it wasn't a problem and that it's just something with the installation and not to worry about it. Now I was showing wife how to start it and we did and the "Radar Cruise Control is Disabled under 20 MPH" message popped up. The message goes away if you turn off cruise control or it's fine if you start it normally.
    There are no problems with the car if started normally
    There are technically no problems with the car if started with the remote starter, the TPMS goes off and the cruise control should work once I resume 40+

  5. #95
    Registered Member

    2019 cx-5 signature. 2019 cx-3 awd touring

    Join Date
    Dec 2013
    Location
    NYC
    Posts
    553
    Quote Originally Posted by JohnFalk68 View Post
    Problems started after Automate remote start installed today 9/14/2019
    Did you get the issue sorted out?
    Was it a compustar remote start or fortin?

  6. #96
    Registered Member


    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    2
    There is another thread where a community member and I note that it only happens in cold weather. Has this been your experience too?

    https://www.mazdas247.com/forum/show...n-cold-weather

  7. #97
    Registered Member

    2019 Mazda CX-5 GTR

    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Plymouth MA
    Posts
    109
    Happened to me once, when snow built up on the front logo, which is where the sensor is. Once I cleaned it off it went right back to working perfectly.

  8. #98
    Registered Member

    2019 Mazda CX-5 GTR

    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Plymouth MA
    Posts
    109
    Your remote start needs a firmware upgrade!

  9. #99
    Registered Member

    2019 Mazda CX-5 GTR

    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Plymouth MA
    Posts
    109
    Your remote start needs a firmware upgrade!

    Quote Originally Posted by JohnFalk68 View Post
    Problems started after Automate remote start installed today 9/14/2019 on a new CX-5. I get the TPMS light on or flashing while the car is being warmed up. As soon as I drive off it goes off and stays off, the installer said it wasn't a problem and that it's just something with the installation and not to worry about it. Now I was showing wife how to start it and we did and the "Radar Cruise Control is Disabled under 20 MPH" message popped up. The message goes away if you turn off cruise control or it's fine if you start it normally.
    There are no problems with the car if started normally
    There are technically no problems with the car if started with the remote starter, the TPMS goes off and the cruise control should work once I resume 40+

  10. #100
    Registered Member

    2019 cx-5 signature. 2019 cx-3 awd touring

    Join Date
    Dec 2013
    Location
    NYC
    Posts
    553
    was this resolved?

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567

Similar Threads

  1. Mazda radar cruise control with stop and go
    By Artista in forum CX-5 Accessories & Appearance
    Replies: 219
    Last Post: 01-22-2019, 10:33 PM
  2. Mazda Radar Cruise Control question
    By tconner99 in forum CX-5 Lounge
    Replies: 29
    Last Post: 02-22-2018, 09:34 PM
  3. Radar Cruise Control - Low speed follow?
    By CanEngineer in forum CX-5 Lounge
    Replies: 4
    Last Post: 03-01-2017, 02:10 PM
  4. Mazda Radar Cruise Control
    By 14M6GT in forum Mazda6 Engine & Transmission
    Replies: 13
    Last Post: 01-29-2016, 09:50 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 06-17-2014, 11:27 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •