Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 131

Thread: Solution To Flickering Fan Speed 2 or 3 A/C

  1. #31
    No words bazooka joe's Avatar
    Donated: $40
    Miata & NEMOC Moderator

    2016 Miata Club, 2014 CX5 Touring, Honda 1976 XL 175

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    wbee ma to NC 2016 Jinba ittai
    Posts
    21,361
    Quote Originally Posted by Tasty View Post
    Now to find the thread that tells me how to remove the bezel to get to these controls! Speed 2 only works if I treat it REAL nice.
    it's not to difficult...go behind the dash and release the two cables for the fan and heater controls...they can be a bit of a frustration...then you can pull the bezel off from the tow air vents, disconnect the wiring plugs and you're home free! i'll be doing mone this week..again

  2. #32
    High Speed Low Drag aMaff's Avatar
    muffled screams
    Protege5 & Protege FS Moderator

    1992 Miata / 2003 Pathfinder

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lilburn, Ga
    Posts
    18,834
    ooooo, good thread. Dunno why it took me this long to see it. It's a common enough problem that I think I'm going to sticky this for the time being, as it doesn't cost a retarded amount of money from the dealer to fix...


    Quote Originally Posted by Weborific View Post
    I finally found a solution to MY A/C flickering on position 2 and 3 problem. Canadian dealer wanted $420CND + taxes. US dealer would be around $190US....
    ~Andrew
    Atlanta Region SCCA
    114 DP

  3. #33
    What do I write here? Chicoloco's Avatar


    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Arecibo, PR
    Posts
    787
    This happens to me but with the A/C. It flickers in pos 2. I have to fiddle with it sometimes. It's solid in 1 3 4. Everytime i turn the knob and it passes through 2, the A/C flickers. And i hear the compressor too.

    Once i was idling and was hearing the compressor activating/disactivating a lot. Too much. When i looked the A/C was flickering once per second. Like if it's a bad contact or something...

  4. #34
    Return of the Evil Monkey fLyPiNoY7's Avatar

    2003 Sunlight Silver Protege5

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Rowland Heights, CA
    Posts
    1,173
    i did this on mine yesterday and it works perfectly now!
    -Albert
    2003 Sunlight Silver Protege5 (bought nov. 29, 2002)
    --MOCC Member--



  5. #35
    Registered Member Weborific's Avatar


    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    334

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by fLyPiNoY7 View Post
    i did this on mine yesterday and it works perfectly now!
    SWEET! This is EXACTLY the response I was waiting for! Also, L8R says he did it and it's working well so far.... Anybody else?

  6. #36
    JDM Rainbow L8R's Avatar
    Donated: $8.08

    02' Sport 20/Familia

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Honolulu Hawaii
    Posts
    8,714
    Also, I was lazy haha. I just pulled the face plate out as far as i could and unplugged the center switch and did it from there. I didn't remove the front face plate completely.

    Former Mazda Owner

  7. #37
    Registered Member Weborific's Avatar


    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    334
    After I put it all back together, I asked myself...did i have to remove the 2 metal cables that control the vent opening and hot/cold ratio?

  8. #38
    Return of the Evil Monkey fLyPiNoY7's Avatar

    2003 Sunlight Silver Protege5

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Rowland Heights, CA
    Posts
    1,173
    not necessarily, but removing them helps to give u more access to the harness...

    i was having trouble popping each metal contact out of the harness so i ended up just taking a q-tip with rubbing alcohol on it and cleaning the tips as much as possible...then i would use the pliers to squeeze the contacts as much as possible...works fine that way too
    Last edited by fLyPiNoY7; 08-07-2007 at 04:21 PM.
    Sigs are visible only in your first post on a page. To change your thread display preferences, click here and enable 'Always Show Signature'.

  9. #39
    Registered Member Weborific's Avatar


    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    334
    Is there a way to put a poll here? Just 2 options: WORKED FOR ME and DIDN'T WORK FOR ME.

  10. #40
    High Speed Low Drag aMaff's Avatar
    muffled screams
    Protege5 & Protege FS Moderator

    1992 Miata / 2003 Pathfinder

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lilburn, Ga
    Posts
    18,834
    You'd have to start a new thread. Hell, I'll even sticky that for a week or so just to get a good idea of people who've tried it. Link it in the first post so it can keep going past that. It does seem like most responses have been positive. Good work dude!
    Sigs are visible only in your first post on a page. To change your thread display preferences, click here and enable 'Always Show Signature'.

  11. #41
    Back in Black LilPixieMama75's Avatar
    Donated: $5

    2015 Mazda3 Hatchback...(RIP)'02.5 Vivid Yellow 5-SPD MP5

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Woodstock, GA
    Posts
    604
    I was so glad to see this up at the top. Mine is starting to flicker more and more at 2 & 3. It was driving me nuts during our trip in TN this past week. I was just telling my hubby that I needed to come here and search out the fix for it.
    Gina Marie)

    New Baby/Project....'03 Black Mica Protege5 5-SPD


    R.I.P....
    '02.5 Vivid Yellow Protege5 5-SPD

    "Little...Yellow...Different"
    Mods:
    Engine: Injen Cold Air Intake - Drivetrain: Exedy Clutch, Cosmo Short Shifter with TWM Urethane Bushings - Exhaust: Mazdaspeed - Interior: Brushed Aluminum DaveB Gauge Rings - Sound: Pioneer DEH-P6800MP Head Unit, Memphis Power Reference Speakers - Exterior: 18" Drag DR-11 Rims in Gloss Black wrapped in Kumho Ecstas, Tinted Windows, Stubby Antenna
    My Car Domain
    Up Next...TOTALED

  12. #42
    High Speed Low Drag aMaff's Avatar
    muffled screams
    Protege5 & Protege FS Moderator

    1992 Miata / 2003 Pathfinder

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lilburn, Ga
    Posts
    18,834
    I know. I've seen enough of these threads that it deserves to be sticky for the time being
    Sigs are visible only in your first post on a page. To change your thread display preferences, click here and enable 'Always Show Signature'.

  13. #43
    TEAM PRO 5 VICE PRES. 808MP5's Avatar
    Donated: $8.08

    GT3076R Pro5

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zip Code 96744
    Posts
    4,042
    Quote Originally Posted by L8R View Post
    Also, I was lazy haha. I just pulled the face plate out as far as i could and unplugged the center switch and did it from there. I didn't remove the front face plate completely.
    yuppies i should have done this four years ago. like L8R i didn't pull it out all the way. i didn't have any cleaning solution either but instead i just pulled the plug out and gave it a good scrapping with a dentist tool. scraped off a good deal of crap off both the female and male contacts. now my A/C works on all four speeds. its perfect now.

  14. #44
    Registered Member Weborific's Avatar


    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    334
    Sweet!

  15. #45
    Back in Black LilPixieMama75's Avatar
    Donated: $5

    2015 Mazda3 Hatchback...(RIP)'02.5 Vivid Yellow 5-SPD MP5

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Woodstock, GA
    Posts
    604
    I'm literally going out to try it right now...
    Sigs are visible only in your first post on a page. To change your thread display preferences, click here and enable 'Always Show Signature'.

Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 294
    Last Post: 06-04-2019, 06:51 PM
  2. POLL: Flickering A/C solution
    By Weborific in forum Protege5
    Replies: 6
    Last Post: 06-24-2012, 09:29 PM
  3. HID flickering??
    By xitoxic in forum Protege5
    Replies: 6
    Last Post: 03-01-2012, 12:19 AM
  4. Solution To Flickering Fan Speed 2 Or 3 A/c
    By Weborific in forum Mazda How-To
    Replies: 43
    Last Post: 07-27-2011, 04:05 PM
  5. Flickering AC, how much should I pay?
    By Weborific in forum Protege5
    Replies: 19
    Last Post: 07-28-2007, 11:52 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •